Kachelhout, Brandhout, Openhaardhout

Geplaatst op dinsdag 05 september 2017

Kachelhout, openhaardhout, brandhout

Wij verkopen en bezorgen ook kachelhout!

Al ons hout wordt op een natuurlijke manier ‘op de wind’ gedroogd. Door het hout op de juiste manier (luchtig gestapeld zodat de wind er goed doorheen kan waaien) en de goede plaats (op de wind) op te stapelen wordt het hout op een natuurlijke manier gedroogd.  

Er zijn geen dure energieslurpende droogovens aan te pas gekomen, toch is ons hout gegarandeerd droog (vochtpercentage tussen de 10 en 14%) Indien het hout (nog) niet aan onze kwaliteitstandaarden voldoet, dan gaat het hout niet in de verkoop en blijft gewoon nog een seizoen liggen tot het wel droog is.

Voor stookhout (of het nu in de kachel gaat of in de open haard) geldt dat het vochtpercentage bepalend is of er een schone verbranding plaatsvind of niet. Wanneer het vochtpercentage boven de 20 % zit is er geen sprake van een schone verbranding, het hout is slecht aan te steken, brand slecht en zorgt voor de vorming van een harde zwarte teerachtige aanslag (Creosoot) in het rookkanaal. Dit kan gevaarlijk zijn en zelfs een schoorsteenbrand veroorzaken!

Wij bieden verschillende houtsoorten tegen verschillende prijzen aan.

Het hout wordt in de regio door ons gratis bezorgd met de kiepaanhanger en los gestort.

Voor informatie over prijzen, bezorgen en huidige voorraad nodigen wij u graag uit om contact op te nemen.

Terug naar overzicht