Bomen rooien

Er zijn verschillende methoden waarop een boom gerooid kan worden.

Vellen

Een boom kan geveld worden als de standplaats het toestaat maar dit is niet altijd het geval. Zeker in bebouwde gebieden kan het vaak lastig of onmogelijk zijn zo`n actie uit te voeren zonder schade aan te richten. Jaarlijks vinden er meerdere ongelukken plaats door het verkeerd inschatten van de risico’s. Wij hebben op het gebied van velling ruime ervaring in huis en met inzet van de juiste technieken is er veel mogelijk. U zult er versteld van staan met wat voor precisie een boom geveld kan worden.


Afbreken met klim en afvangtechnieken

Wanneer een boom niet geveld kan worden wordt er vaak gebruik gemaakt van deze methode. De boom of bomen worden stukje bij beetje naar beneden gehaald. Een professionele klimmer laat de takken en delen van de stam gecontroleerd zakken met behulp van touwen. Op deze manier kan elk formaat boom veilig en gecontroleerd afgebroken worden zonder schade toe te brengen aan de omgeving.

Rooien met behulp van een hijskraan


In bepaalde gevallen wanneer vellen of afbreken niet mogelijk of erg tijdrovend is, is het wenselijk een boom te rooien met behulp van een hijskraan. Vaak wordt hierbij een telescoopkraan ingezet. Het inschatten van de werkende krachten, het aanslaan van de last en zaagmethode zijn zaken waarbij behoorlijk wat expertise vereist is. Ook op dit gebied hebben wij praktijk-ervaring waardoor geen enkele klus onmogelijk is.

Om een vrijblijvende offerte uit te kunnen brengen willen wij graag de situatie ter plaatse bekijken; zo kunnen wij het beste inschatten welke methoden en materialen er nodig zijn. In de regio komen wij kosteloos bezichtigen.

Ook is het mogelijk foto’s te sturen waar de boom in zijn geheel opstaat, vaak kunnen wij met een paar goede foto’s al een aardige indicatie van de kosten geven.  

Wat wij nog meer doen: